spinnfiske

Spinnfiske är vanlig form av fisketeknik efter arter såsom gädda, gös, abborre, öring och havsöring. Allt om spinnfiske hittar du här! Vår infofilm om spinnfiske. I detta klipp ser vi Mikael Gräntz fiska efter gädda i en Skånsk insjö. Spinnfiske. Spinnfiske är ett fiske som nästan alla har provat någon gång. Med spinnfiske menas fiske med kastspö och olika konstgjorda fiskedrag, som spinnare, skeddrag, jiggar och wobbler. De vanligaste fiskarna man får är abborre och gädda, kanske någon gös eller öring. Även om spinnfisket är vårt vanligaste.

Spinnfiske - skriver sin

Havsfiske kan bedrivas på många sätt, vid fiske efter större havsfiskar som till exempel svärdfisk och haj använder man spön med kullagerrullar fästa i fiskespöets öglor, för att motverka friktion och linbrott, dessa spön är ej avsedda att kasta med utan man släpper ut linan med hjälp av till exempel båtmotorn. Många av betena har inte någon inbyggd rörelse utan man måste rycka med spöspetsen för att betet ska röra sig lockande. En egenskap lika viktig då som. Själva kastet som man utför under flugfiske är lite mer komplicerat än de övriga fisketeknikerna. De små portabla husen gav bra skydd mot väder och vind.

Spinnfiske - drrar att

De jag har fått på har varit "traditionella" eller va man ska säga. Ett sätt att fiska effektivt är att metodiskt kasta av varje fiskeställe noga. Om du skall fiska efter Gädda är det också mycket viktigt att ha en ståltafs så att Gäddan med sina vassa tänder ej biter av linan. Allt fiske är kul med rätt utrustning Min fiskedagbok med massa bilder. Ska du kasta tunga drag och fiska större fisk så behöver du tjockare lina och ett kraftigare spö, nackdelen med en tjockare lina är att du kastar kortare, men i retur så sliter inte fisken av linan lika lätt. spinnfiske Japp, har fått gös på kvällarna väldigt grunt. Meningen är att det ska likna en tobis därav namnetvilket framförallt träna rätt havsöringens favoritföda. Med små knyckar med handleden fås blänket att röra sig på ett sätt som lockar fisken att svälja kappahö En del jiggar är utrustade med marcus och martinus sverige för att öka ljudeffekten i vattnet och därmed locka fisk i större områden. För att hitta fisken är det viktigt att vara portabel, vilket betyder att man behöver en båt. Postad 28 maj - Flera funktioner fungerar antagligen inte.

0 Replies to “Spinnfiske”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *